Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-19 проход Предел. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Ограничението се налага заради снегопочистване.

Около 9.00 часа от Пътната агенция обявиха, че движението на товарните автомобили по пътя Симитли – Разлог (проход Предел) е възстановено.

 

БТА съобщава, че образувалата снежна покривка в района на прохода Предел е около 15-20 см. Имало е закъсали тирове.

Банско също е осъмнал със снежна покривка. Тя не е голяма – 1-2 см.

От Планинската спасителна служба информират, че сняг вали в Пампорово. Натрупаната снежна покривка е около 10 см. Рожен също е побелял от сняг. В района на Доспат има най-голяма снежна покривка – 15-20 см.

В цялата страна за днес е обявен жълт предупредителен код за силен вятър. В часовете преди обед ще продължава да вали дъжд, но от запад валежите ще спират. Облачността следобед ще започне да се разкъсва и намалява.

Очакваните максимални температури ще са между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони – до 17 градуса. В София живакът в термометрите няма да се покачи до повече от 10 градуса, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).