Собственикът на терена пред блок 73 в ж.к. "Младост 1" в София - компанията "Джи Ти Строй" ЕООД с управител Гергана Симова, също излеза на протеста на гражданите от района срещу Столична община.

Тя ще ги подкрепи за намирането на трайно решение за имота, който се намира на кръстовището на бул. Йерусалим с бул. Андрей Сахаров.

По думите на управителя Гергана Симова от компанията не са против недоволството на гражданите. Тя обяснява, че все още няма предложения от Столична община и кмета Йорданка Фандъкова как да бъде решен проблема и дали имотът ще бъде частично използван за реализиране на уличната инфраструктура или ще остане в границите на действащата регулация.

Гражданите повече няма да си затварят очите, сега е време Столична община да отговори, категорична е Симова.

Пореден протест в "Младост" срещу застрояване на зелените площи

Пореден протест в "Младост" срещу застрояване на зелените площи

Заради поставени заграждения на градинка

Тя обяснява още, че преди кметът Йорданка Фандъкова да спре строителството, на терена се е предвиждало изграждането на търговска сграда и нова улица, която да облекчи трафика от бул. "Андрей Сахаров" и бул. "Йерусалим".

По думите ѝ ситуацията с гражданите била обсъдена е края на юни и са стигнали до съгласие да поискат решение на проблема от кмета.

Според собственикът се прави опит компанията "Джи Ти-Строй" ЕООД да бъде противопоставена на хората, живеещи в блок 73 с неверни твърдения, че от имот за озеленяване, парцелът щял да бъде застроен.

Симова подчертава, че за този имот е било издадено разрешение за строеж на търговска сграда, свързана с метрото, но в последствие е била предложена нова улична регулация. Тя изтъква обаче, че имотът им никога не е бил отреден за озеленяване.

Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел

Протест в "Младост" срещу строеж на 12-етажен хотел

Чистотата и правото на нормален живот ще се нарушат