Столичният общински съвет ще заседава извънредно в четвъртък - 14 март, във връзка със сигурността в София, съобщава БНР.

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на СОС Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция "Сигурност".

Предвижда се на срещата да бъдат обсъдени предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София през изминалата година, както и за предвидените мерки за подобряването им през настоящата година.

Петров посочи две причини, поради които свиква извънредното заседание.

Искат извънредно в СОС да се говори за сигурността

Искат извънредно в СОС да се говори за сигурността

Според ГЕРБ последните инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции

"Първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването ѝ", отбеляза той.

По негови думи е недопустимо да се използват битови инциденти за трупане на политически дивиденти.

Петров призова общинските съветници да подхождат прагматично и отговорно по отношение на деликатната тема.

Нека първо да чуем какво казват компетентните институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното - да насаждаме нетолерантност и омраза между гражданите, настоя той.

На интернет страницата на Столичния общински съвет все още не е официално потвърдено провеждането на извънредното заседание.

Масово сбиване в Центъра за бежанци в „Овча Купел” в София

Масово сбиване в Центъра за бежанци в „Овча Купел” в София

Спор за жена е причината за боя