В Северна България ще превалява слаб сняг, в Южна - слаб дъжд. Остават и условията за поледици в Североизточна България и по старопланинските проходи в Източна Стара планина. Почти тихо време.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, в София - около 1°. През деня ще бъде предимно облачно. В Западна и Централна България ще е без валежи, а Югозападна и облачността временно ще се разкъса.

На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и с валежи от сняг, под около 1700 метра от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7° - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 12° - 14°.