Ограничено е движението по път II-86 Чепеларе-Проглед поради свличане на наноси на платното. Шофьорите да карат внимателно в област Смолян, съобщават АПИ.

Обходният маршрут е: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно. Заради обилните валежи в региона председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов изпраща в Смолян директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Михаил Рашков.

Екипи на пътноподдържащата фирма работят на 24-часов режим, за да разчистват падналата скална маса от проливните дъждове.

От 14 и 30 часа днес е спряно движението по пътя Асеновград - Смолян, информират от ОДМВР - Пловдив. Причина за временното ограничение са паднали скални отломки на пътното платно на около 10 км след Бачково, в близост до разклон за Югово. Предприети са действия за разчистване на свлачището с помощта на специализирана техника. До приключване на работата полицейски екипи насочват автомобилите по обходни маршрути.

Бедствено положение в Смолян

Бедствено положение в Смолян

Река Черна преля

Поради срутване на скални маси в една лента се осъществява движението по път II-86 в участъка Бачково - Нареченски бани. Трафикът е в една лента и по пътя III-8681 Рудозем - Смилян при Бяла река, заради пропадане на пътното платно.

Временно движението по път III-866 Смолян - Стойките в кв. "Райково" в Смолян е ограничено за всички превозни средста. Причината е наводнено пътно платно от река Черна. Обходните маршрути са през уличната мрежа на Смолян.

Поради свличане на земна маса движението по пътя III-197 Грохотно - Девин в границите на Девин е в една лента.

Ограничено е движението по път III-8631 Момчиловци - Лъки поради възникнало свлачище. Шофьорите да карат с повишено внимание. Обходен маршрут: Момчиловци - Соколовци - проход "Рожен" - Лъки и обратно.

Над 70 сигнала постъпили в пожарните в страната

Над 70 сигнала постъпили в пожарните в страната

Военни помагат в Смолян, с техника изграждат диги на река Черна