Товарен микробус пламна в движение край прохода "Предела" в неделя. Сигналът е подаден на телефон 112 към 10:00 часа. Няма пострадали, твърдят от razloginfo.com.

Пожарникари от Разлог са обезвредили последвало разрастване на огъня. Шофьорът на буса и неговият спътник излезли навреме от возилото и са невредими. Заради огнената стихия бе спряно временно движението и в двете посоки – към Банско и към Симитли.

Инцидентът е станал на ляв завой преди село Градево. Микробусът е пътувал в посока Благоевград. "Нашите служители бързо са потушили пламъците. Най-вероятно причината за пожара е неизправност в електрическата инсталация на микробуса", заяви директорът на разложката пожарна Георги Пармаков.

Двадесетина минути след аварията пътят е отворен за движение. Нанесени са само материални щети на буса, в който са превозвани касетки с картофи. Част от товара също е изпепелен. Микробусът е собственост на фирма в Разлог. От дружеството твърдят, че е моторното превозно средство е минало технически преглед.