Цената на билетчето от 1.60 лв. няма да се увеличава. В това увери кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос дали ще има промяна в основната цена на билетчето, с което то да поскъпне на 2 лв. Коментарът си тя направи, след като инспектира разширението на третата линия на метрото от столичния квартал "Хаджи Димитър" до ж.к. "Левски".

Фандъкова много се учуди на така зададения журналистически въпрос и запита медиите откъде имат такава информация. "Това не е вярно, цената на билета си остава 1.60 лв.", увери тя.

След това градоначалникът даде думата на заместник-кмета по транспортни въпроси в Столична община Кристиян Кръстев. Той също не знае откъде медиите имат информацията. Единствено цената на билета от 2 лв. е такава, ако се купува от водача на конкретното превозно средство. Идеята е да се стимулират хората да се купуват билети, карти и превозни документи предварително. Работата на водачите не е да продават билети, а да возят безопасно хората, подчерта Кръстев.

По отношение на таксата "Задръстване", Кръстев заяви, че се търси вариант за по-чист въздух. Столична община търси да намери консултант да направи проучване дали такса "Задръстване" е приложима в София, при какви условия и как. Дали ще има въвеждане на такава такса обаче, е от компетентността на Столичния общински съвет.