След освобождаването на десетина автомобила от капана на преспите, в участъка Ямбол - Средец - Бургас, цялата пътна мрежа е отворена за движение. В това увери регионалният министър Лиляна Павлова, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Възстановено е движението по АМ "Тракия" след като първо е пуснато движението от Карнобат в посока Бургас и в момента то се осъществява спокойно при зимни условия, въпреки снегонавяванията на определени места.

Пуснато е движението и в участъка от Бургас до Карнобат, въпреки по-сериозните навявания в този участък на магистралата. Участъкът ще остане отворен през цялата нощ.

Тежки зимни условия по пътищата, внимавайте

Тежки зимни условия по пътищата, внимавайте

От тежките пътни участъци са евакуирани общо около 250 души

Възстановено беше и движението по първокласния път от Бургас до "Петолъчката". Ако не се появят критични метеорологични условия, той също ще остане отворен през цялата нощ. Това ще бъде постоянната алтернатива за движение на АМ "Тракия", подчерта министър Павлова.

Единствения проблемен участък е обходният маршрут през Ямбол - Средец и Бургас, където четири автомобила задминаха снегорина, влезнаха в преспите и блокираха цялото движение. В отсечката вече няма бедстващи пътници, съобщи още Лиляна Павлова.

Отворени за движение вече са и Ришки и Айтоски проход, за преминаване включително на тежкотоварните автомобили. Остава забрана за движение на тировете в Бургаска област.

Министър Павлова пожела безаварийно пътуване на всички, но предупреди да се тръгва на път само ако се налага, защото метеорологичните условия остават тежки.