Продължават да постъпват сигнали за разрушена инфраструктура в Етрополе седмица след пороя, довел бедствено положение в общината и близките села. Все още не са изчислени щетите от бедствието, съобщи БНР.

Необходими са месеци, за да се нормализира ситуацията. Общината не може да се справи без подкрепата на държавата, заяви зам.-кметът Стефан Борисов.

Хората разчистват най-пострадалите участъци. Сигналите за поражения в общината не спират, заяви зам.-кметът Стефан Борисов.

Радев: Обстановката в региона на Етрополе е спокойна

Радев: Обстановката в региона на Етрополе е спокойна

Няма риск за населението

Етрополе посреща със затлачен мост още на входа на града и купчини кал и тиня по улиците. След бедствието в района вали почти всеки ден. Река Малък Искър продължава да тече пълноводна и да влачи камъни, дървета и всякакви боклуци.

Възстановяват отнесен от пороя път в село Рибарица. В Етрополе багер прокопава дъното на реката, за да се върне водата в старото си корито и да се избегнат нови наводнения на околните къщи.

В Етрополе отмениха бедственото положение

В Етрополе отмениха бедственото положение

Описват щетите

Пречиствателната станция в Етрополе не работи, защото е наводнена. Каналите се изливат в реката. В най-пострадалото от бедствието село Лъга водата е отнесла 300 метра водопровод. От пороя се е активирало свлачище в планината. Тонове пръст и дървета са се срутили в близките ниви. Цяла седмица селото е без вода и хората не могат да изчистят калта от домовете си.

Над 500 000 лева са щетите от пороите в Смолян

Над 500 000 лева са щетите от пороите в Смолян

От кметствата още изпращат информация за пораженията