В Казанлък премахват поетапно металните гаражи, съобщи БНР. 

Към момента на територията на града съществуват общо 5 200 метални и бетонови гаражни клетки. Част от тях са с договори, друга - без, а трети се ползват за други цели или не се ползват изобщо.

По думите на главният архитект на общината гаражите са зле поддържани, а местата, където са поставени, не могат да се почистват.

Той обяснява, че общината предоставя възможност за изграждане на масивни гаражи в имоти общинска собственост, чрез учредяване на право на строеж.

До момента са премахнати 300 гаража. 

Предстои общинските съветници да се произнесат по предложенията на общинската администрация за строеж на общо 53 масивни гаража: 3 броя полуподземни гаражни клетки - на улица "Пеньо Черньоолу"№3; 28 полуподземни гаражни клетки, с изграждане на спортна и детска площадка над тях - до булевард "Княз Александър Батенберг", на улица "Граф Игнатиев"№10, 15 броя надземни гаражи- в т.нар. квартал "Западното", бл.33, до паметника на Васил Левски и 7 надземни - в близост до улица "Генерал Скобелев".

Главният архитект на Общината Георги Стоев обяснява, че се работи и по други две предложения. Едното от тях е за изграждане на 140 гаражни клетки на две нива в ж.к. "Изток", и лв. "Васил Левски".