Жителите на град Попово подновяват протестите си и настояват строителството на околовръстния път за тежкотоварни автомобили да започне през първата половина на 2007 г., предаде БНР.

Това се казва в писмо на инициативния комитет, изпратено до председателя на Народното събрание и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Първите протести започнаха няколко часа преди трагедията край Бяла, когато стотици жители на Попово блокираха движението за София, Русе и Варна и поискаха незабавно да започне проектиране и строителство на околовръстния път, който да изведе трафика от тежкотоварни автомобили извън населеното място.

Обектът е замразен от 15 години заради липса на средства.

Протестиращите връчиха уведомително писмо на кмета д-р Людмил Веселинов, в което информират, че протестите ще бъдат възстановени на 22 декември и ще продължат, докато институциите не дадат ясен отговор за началото на строителните работи.

Къщите в района на пет улици и два булеварда са с пропукани стени, нарушена е канализационната водоснабдителна система и е застрашен животът на стотици деца от двете най-големи училища в Попово.