Читател на news.bg изпрати снимки от първия си почивен ден - вчера, 5 юли. В разгара на сезона в Слънчев бряг заварва разкопани улици, липсващи тротоари, прах и строителни машини. Работници на снимките не се виждат много, т.е. дори не може да се каже, че продължава да кипи усилен труд.

Гергана Димитрова си спомня и за думите на министър на туризма Евтим Милошев от преди дни и точно от там, от Слънчев бряг, който поканил всички българи на море, с чиста вода, с добри условия. Заварва обаче друга реалност.

Това е централната улица на курорта от х-л "Кубан" към Несебър, централната, не някоя странична, това е почти по цялата дължина, всичко е в ремонти, няма тротоари, няма спирки, хората няма къде да се движат, няма го локалното платно, навсякъде тежки машини и боклук... страшно много боклук, не може да се диша от пепел.

Снимка 673327

Източник: Гергана Димитрова/личен архив

Читателката ни е възмутена, че това нещо се случва и то през юли месец, когато и по закон строителството и ремонтите в курортите са забранени.

Снимка 673320

Източник: Гергана Димитрова/личен архив

Местните хора са казили, че е така от началото на сезона и няма изгледи да приключи преди края. Защо това не беше направено пролета, пита госпожа Димитрова. А и докога тази община ще прави каквото си иска и няма да се съобразява със закона.

Снимка 673325

Източник: Гергана Димитрова/личен архив