В София продължава ваксинацията на всички желаещи в "зелените коридори" въпреки сменения график, съобщава БНР.

Припомняме, със заповед на служебния здравен министър Стойчо Кацаров от днес планът за ваксинация трябваше да се промени и от понеделник до четвъртък с приоритет да се ваксинират хората над 60 години. Останалите желаещи пък могат да си поставят ваксина в дните от петък до неделя.

Въпреки промяната обаче днес в центровете в София все още се поставят ваксини на всички желаещи, без значение от възрастта им. Причината е, че има достатъчно ваксини и няма големи опашки.

Кацаров има време да се поправи, уверен Костадин Ангелов

Кацаров има време да се поправи, уверен Костадин Ангелов

Дали самият здравен министър се е ваксинирал?

Медик в "Пирогов" обясни, че в болницата имат такова разрешение въпреки промяната на ваксинационния план.

"Какво правим когато, както се вижда, няма такива желаещи хора над 60 години? Нима трябва да спрем да ваксинираме? Според мен - не. Това е някакъв жест да се обясни една загриженост към по-възрастните. Моята мисия е да ваксинирам колкото се може повече хора", заяви д-р Васил Михайлов от центъра за ваксинация в Александровска болница.

Припомняме и че бившият здравен министър Костадин Ангелов разкритикува решението на Кацаров за реорганизация на ваксинирането. По негови думи е опасно това да се прави, защото се спира ваксинационният процес и се забавя целият устрем до момента.

Забавяме темпа, а държим ваксини на склад, негодува Ангелов

Забавяме темпа, а държим ваксини на склад, негодува Ангелов

Кое налага изкуственото задържане на темпа на ваксинацията