Много е опасно това, което се прави, защото спира ваксинационния процес и забавя целия устрем до момента. Toва заяви бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в сутрешния блок на БНТ.

Той обясни, че поставените дози ваксини са над 1 100 000 души, от тях поставените ваксини на хората над 60-годишна възраст са 550 000 - данните са приблизително до вчера. По думите на Ангелов не е сериозно това, което се говори. Резултатът ще бъде видим още днес, когато ще падне броят на ваксинираните. Бившият здравен министър прогнозира, че ще има спад на ваксинационния процес.

"Д-р Кацаров е достатъчно далновиден и има време да поправи тази грешка", призова проф. Ангелов. За него е любопитно дали самият служебен здравен министър е ваксиниран.

Забавяме темпа, а държим ваксини на склад, негодува Ангелов

Забавяме темпа, а държим ваксини на склад, негодува Ангелов

Кое налага изкуственото задържане на темпа на ваксинацията

По отношение на НОЩ и дали ще го има, проф. Ангелов посочи, че в 45-тия парламент партиите обвинявали тогавашните управляващи, че са го закрили, но ако сега тези партии одобряват действията на сегашния служебен министър, това означава, че в парламента са лъгали българите.

"Това, срещу което ние се борихме, беше повече от това, което правихме", подчерта проф. Костадин Ангелов и определи като неистина, че здравните власти не са направили нищо в борбата срещу COVID-19, a спадът от последните седмици се дължал на топлото време.

Личните лекари доволни от новия ред за ваксините

Личните лекари доволни от новия ред за ваксините

Връщане на имунизационния план към своята изначалност

Това, което се случи в България, е резултат от общите усилия на лекарите и на обществото, което повярва и спазва мерките. Ние ваксинирахме почти 1 млн. български граждани, които, заедно с преболедувалите, образуват един здравен щит срещу болестта, доволен е бившият здравен министър.

Ангелов посочи, че е много важно създаването на ред и хората да искат да спазват реда. Той е спокоен за това, което се е случило в здравеопазването в последната година и увери, че не се страхува от ревизия. Пари в системата има достатъчно, увери бившият здравен министър.

Не се налага да се прави актуализация на бюджета на НЗОК, има достатъчно резерв в нея. Най-важното за проф. Костадин Ангелов е да бъде полезен, като по този начин ще се чувства удовлетворен от това, което прави като лекар. Отново съм в битката с COVID и побеждаваме в тази битка, увери Костадин Ангелов.

Зелените коридори за ваксини остават
Обновена

Зелените коридори за ваксини остават

НОЩ няма да има