Жители от столичния квартал "Малашевци" протестираха днес срещу трафика от камиони и големи строителни машини в квартала. След многобройни подписки, сигнали и жалби до Столичната община за отклоняване на движението те стигат и до протест.

"Децата ни са затворници. Ние не смеем да ги пуснем дори на тротоара", коментира пред БНТ Мария Митрева. "Не мога да разбера защо затваряме дискотеки в Слънчев бряг, а не можем да спрем тежките камиони, които минават през квартала. А тези камиони са нещо страшно", допълва Стефан Петров. 

Жителите на квартала обясняват, че шумът от преминаващите камиони е нетърпим, улиците са силно запрашени, а през последните години заради натоварения трафик е имало и много пътни инциденти.

Улица "Рояк" е широка 10 метра и по двете й платна се движат не само коли, а също тирове и автобуси, като един от резултатите е напукани стени на къщите на хората. Тировете минават по този път, защото той е единственият, който води към Северната тангента и обратно, коментира проблемите на жителите БТВ .