Пореден случай на домашно насилие. Жена е приета в интензивно отделение по спешност и в тежко състояние, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Сигнал за настанената в болница жена е постъпил около 14.30 ч. вчера в Трето РУ. Незабавно е проведено издирване, при което полицейските служители установили, че пострадалата е пребита от 40-годишния й съпруг в Пловдив.

Мъжът е криминално проявен и е направил пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

Случаите на жени, станали жертви на домашно насилие, набират темп в последните две седмици.

Припомняме, на 7 февруари криминално проявен мъж преби до смърт 59-годишна жена, с която живеел на семейни начала във Врачанско.

Ден преди това 26-годишна жена бе убита в провадийското село Бозвелийско. По тялото на жертвата били открити множество следи от насилие, за което бе задържан 37-годишен мъж, с когото жертвата живеела.

На 27 януари пък в септична яма бе открито тялото на 31-годишна жена във Варна. Задържан по случая бе приятеля й - 39 годишен мъж. По тялото на жертвата са установени множество травми, вероятно получени в резултат от нанесен ѝ побой.

Следва да припомним и че в същия ден, който бе и един от последните работни дни на 48-ото Народно събрание, депутатите отхвърлиха промените в Закона за защита от домашно насилие. Така затягането на мерките и по-бързата защита на жертви на домашно насилие се отложи за неопределено време.

Организации обвиняват депутатите:  Бездействието по закона за домашното насилие е убийство

Организации обвиняват депутатите: Бездействието по закона за домашното насилие е убийство

Български фонд за жените и Българска платформа - ЕЖЛ с позиции до партиите