С прегласуване депутатите отхвърлиха промените в Закона за защита от домашно насилие, предложени от "Демократична България" и от БСП.

Народните представители спориха три часа срещу предлаганите промени от ДБ. "Против" бяха от БСП и "Възраждане".

Основните упреци бяха срещу въвеждане на ново понятие за "съпружеско съжителство" и даване на право на неправителствени организации да въвеждат новия понятия в учебното съдържание. Обвиненията бяха отхвърлени неколкократно от вносителя Надежда Йорданова.

С първото гласуване промените на ДБ бяха приети, но бе поискано прегласуване. "Много спорни неща има в този законопроект, не може да мине в това НС. Да се гласува умно, да се отхвърли", каза Кристиан Вигенин.

И този парламент се скара по Истанбулската конвенция, третия пол и "скандинавски деца"

И този парламент се скара по Истанбулската конвенция, третия пол и "скандинавски деца"

Депутатите от "Възраждане" се репликираха едни с други, но и БСП е против

След прегласуване и 75 "за", "против" 59, "въздържали се" 15 - промените бяха отхвърлени.

Законопроектът на БСП и Корнелия Нинова не бе обсъден в залата днес. За него също се гласува два пъти. Приет от първия път, отхвърлен от втория - с 62 гласа "за", "против" 33, "въздържали се" 61.

След гласуванията имаше малцинствен вот на Христо Иванов от ДБ. "Партията ни ще продължи усилията страната да има функционален закон за Защита от домашно насилие, с различни гледни точки и всички притеснения", посочи той. Кирил Петков също се изказа като засегнат баща на три дъщери.

В стара септична яма откриха тялото на издирвана варненка

В стара септична яма откриха тялото на издирвана варненка

Задържан за убийството е нейният приятел