Кандидатът за кмет на ПП/ДБ за местните избори, чиято номинация бе официално представена малко преди това - Васил Терзиев не се притеснява от опорочаване на изборите наесен. Терзиев се е спокоен, отговори на въпрос на News.bg, като ще следи и паралелното преброяване, с изпращане на съмишленици в потенциалните райони, в които се купуват гласове. Има практики, организации, които правят това нещо чрез застъпници и следене на протоколите за гласуване - като Обединение за честни избори (ОЧИ) и "Ти броиш", обясни той.

Терзиев обясни, че е разбрал колко е важно да има обединение, затова и когато дошло предложението от ПП/ДБ и "Спаси София" се замислил. И преди е имал предложения за депутат и дори и за министър, но до този момент е отказвал.

Терзиев се е съгласил да бъде кандидат за кмет на местните избори, тъй като иска да запретне ръкави за града и да може да направи нещо, лично и ангажирано.

Това, което ще видите от нас са 24 много силни кандидати за районни кметове, закани се Терзиев.

Терзиев обясни, че ПП/ДБ и "Спаси София" ще се явят с общи районни кметове и обща равнопоставена листа за общински съветници, водена от Борис Бонев. Той ще се бори за победа на първия тур на местните избори, за мнозинство в Столичния общински съвет и за трайно положителна промяна в София. Трите основни приоритета пред коалицията за местните избори ще са мащабни инвестиции в кварталите, честното управление пред гражданите и амбицията София да бъде превърнат в чист, зелен и проспериращ град.

Ако стане кмет на София Васил Терзиев заяви, че няма какво повече да направи за Паметника на Съветската армия, чието решение е в ръцете на Софийската областна управа и на държавата.

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на местните избори

Бонев настоява за пълно реформаторско мнозинство в Столичния общински съвет