По план върви събарянето на хотела на Румен Гайтански-Вълка в Държавното ловно стопанство "Искър". В това увери кметът на София Васил Терзиев пред бТВ.

По думите му до 3-4 месеца незаконната постройка трябва да бъде съборена. Фирмата инвеститор е изявила желание сама да събори сградата и е представила линеен график за това. Ако Вълка сам събори постройката, това ще спести на Столичната община над 2 млн. лв., обясни Терзиев.

Припомняме, че незаконните сгради са собственост на фирмата "Био Майнинг" на Румен Гайтански - Вълка. Опитите за събаряне на хотела започнаха на 29 март, а няколко дни по-късно стана ясно, че събарянето бива затруднявано с "всякакви възможни хитринки", като например паркиран на входа пикап въпреки забраната за влизане на автомобили, за да не се създава риск за бременните кошути в района.

Наложи се катинарът на вратата да бъде срязан с флекс, а блокиралата входа кола да бъде репатрирана.

Въпреки хитринките: Хотелът на Вълка падна

Въпреки хитринките: Хотелът на Вълка падна

Блокиралата входа кола е репатрирана, а катинарът е срязан с флекс

А иначе започват проверки на незаконните строежи в столичните райони.

Засега не сме пред криза с боклука. Столична община има 2 години да реши проблема, посочи Терзиев. По думите му се правят разчети за такса смет.

Не е имало чистка в общинската администрация, категоричен бе Терзиев. 126 човека са освободени или 8,9%. Само 20 от тях са освободени по настояване на новата администрация, тъй като не са работили в публичен интерес. Няма как да правим чистки, искаме да свършим работа, заяви Васил Терзиев. Има закони, трябва да се спазват, подчерта градоначалникът.

Заплатата на кмета е адекватна, подчерта той. Самият Терзиев дарявал цялата си заплата. За един мандат кметът обещава да реши проблема с недостига на места в детските градини.

Заводът за боклук и боклуците на София след рунд пореден ГЕРБ срещу Терзиев

Заводът за боклук и боклуците на София след рунд пореден ГЕРБ срещу Терзиев

ГЕРБ питат защо Терзиев не взима спешни мерки