Министърът на здравеопазването, д-р Асен Меджидиев, откри филиал на Спешна помощ в Приморско в присъствието на министъра на туризма, д-р Илин Димитров. Той изрази радостта си за създаването на този нов медицински център, подчертавайки усилията на кабинета и сътрудничеството с областния управител на Бургас, проф. Мария Нейкова, и кмета на Приморско, д-р Димитър Германов.

Министър Меджидиев припомни, че наскоро беше открит филиал на Спешна помощ и в Созопол, а през май бе подписан меморандум за осигуряване на медицински специалисти в Черноморието. Новите филиали в Созопол и Приморско, заедно със съществуващия в Царево и Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, ще покрият изцяло нуждите на Южното Черноморие, но министърът подчерта, че са готови да изпратят екипи от болница "Пирогов" при необходимост.

Министърът на туризма, Илин Димитров, отбеляза важността на здравеопазването за туризма и подчерта, че от качеството на медицинското обслужване зависи и общото качество на туристическото преживяване.

На събитието присъстваха и областният управител на Бургас, Мария Нейкова, и кметът на Приморско,  Димитър Германов, които изразиха благодарностите си към министъра и неговия екип за решаването на дългогодишен проблем.

В крайна сметка, министър Меджидиев бе удостоен с Почетен плакет на областния управител и Почетен знак на Община Приморско за своите приноси в здравеопазването и създаването на филиали на Спешна помощ в региона.

Финансират с още 45 млн. лв. проекта за обновяване на спешна помощ

Финансират с още 45 млн. лв. проекта за обновяване на спешна помощ

Дейностите по проекта трябваше да приключат през 2020 г.