Велосипедист загина при падане в необезопасена шахта в Пловдив, съобщава bTV.

Тежкият инцидент е станал около 15:40 часа вчера.

На телефон 112 постъпил сигнал за човек в безпомощно състояние в затворен за ремонт булевард в града - на пътното платно на кръстовище между ул. "Братя Бъкстон" и бул. "Ал. Стамболийски" .

Полицейският екип, отзовал се на мястото, установил безжизнено тяло. Смъртта е потвърдена и от съдебен лекар.

Причината за инцидента се изяснява.

Възрастен мъж загина при падане в шахта в Раднево

Възрастен мъж загина при падане в шахта в Раднево

Инцидентът е станал снощи

Пред БНР инж. Тихомир Кръстев, представител на фирмата изпълнител на ремонта в участъка, заяви, че шахтата е била маркирана и обезопасена с оградни пана и натрупани строителни материали, които явно са били премахнати, за да падне там човек.

"Няма как да се движиш в района и да паднеш. Преди почивните дни около 22 септември отворът на шахтата беше обезопасен, но явно умишлено някой е премахнал паната и строителните материали", отбеляза той.

По негови думи шахтата е част от канализационната мрежа, част от Южния обходен колектор, който се изгражда по бул. "Ал. Стамболийски".

Директорът на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов припомни, че изграждането на Южния обходен колектор се извършва по ОП "Околна среда" от консорциум от три фирми, които съвместно са отговорни за цялостното изпълнение и координацията по безопасност и здраве. Управляващият орган на програмата е изискал извънреден доклад за инцидента.

Той предположи, че е възможно велосипедистът да е надзърнал любопитно какво има в шахтата и така да се е стигнало до трагичния инцидент.