Верижка верижна катастрофа с повече от 30 автомобила стана около 09.00 часа тази сутрин на моста на булевард "Брюксел" в посока летището.

Заледен път, изключително ниска видимост и каране с несъобразена скорост превърна наскоро ремонтирания булевард в "зона на здрача" за шофьорите.

Част от тях са карали с висока скорост - над 80 и дори 100 километра в час, не видели спрените на аварийни светлини автомобили и така провокирали инцидента.

Всъщност, катастрофите са няколко, на разстояние една от друга, съобщава БиТиВи.

Пътят е затворен в тази посока, а от полицията препоръчват обходните маршрути по улиците "Източна тангента" и "Мими Балканска", както и пътя по булевард "Асен Йорданов" и улица "Неделчо Бончев".

От Столичната община съобщиха, че ще има глоба за инспектора, проверил тази нощ булевард "Брюксел" и недооценил обстановката. Наказание ще има и за фирмата за снегопочистване на участъка.

По дължината на целия бул. "Брюксел" са монтирани камери за видеонаблюдение. В момента се изграждат комуникационните мрежи.

Ограничението на скоростта е 80 километра в час и водачите на пътни превозни средства трябва да карат със съобразена скорост, напомнят от общината.