Жители на Видин излязоха на пореден протест срещу лошите пътища в района, натоварения трафик и честите катастрофи. Протестиращите настояват да се изградят магистрала Видин-София.

Гражданско обединение "Единни за промяна" организира протеста с настояване за конкретни ангажименти от страна на правителството.

"Ние искаме решение на МС, в което ясно да е разписано, че започват неотложни спешни действия за изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан, за което може да бъде направен разчет, график и краен срок на завършване 2021 година", обяснява председателят на организацията Росица Кирова.

Организаторите ще се обърнат и към Европейския парламент: "Искаме директно да се свържем с всеки един от тях. Ще ги поканим да дойдат до Видин, да минат по този път да видят как живеят хората в този регион на България. В този регион на Европа."

Протестът започна от булевард "Панония" и продължава с шествие към изхода на Видин. Все още не е ясно дали протестиращите ще блокират международния път за "Дунав мост 2". Втори сборен пункт е пред паметника на Скърбящия воин - там всички желаещи, които са без автомобили могат да се присъединят в посока път Е79.

Няма да обикалят околовръстния път до разклона за Капитановци, Видин и Дунав мост 2, защото за там не получават разрешение за протест. 

Северозападът протестира за магистрала до София

Северозападът протестира за магистрала до София

Жителите искат и изграждане на тунел под прохода "Петрохан"