ВиК-Добрич се отказва от „Енерго-Про" и ще си търси нов доставчик на ток, заяви в понеделник Юлиян Иванов, управител на водното дружество в града, цитиран от сайта „Добрич утре".

Компанията ще търси нов снабдител на ток от свободния пазар. На 14 януари ще бъде проведен търг за избор на новия доставчик, като по думите на Иванов шест фирми вече са проявили интерес. Офертите ще бъдат отворени в присъствието на медии, а критерий за избор ще бъде тази цена, която няма да предизвика ново поскъпване на водата за крайните потребители.

Припомняме, че ВиК-Добрич имаше просрочени задължения за доставка на електроенергия в размер на 1,7 млн. лева, които станаха причина за спиране на захранването в помпени обекти и административната сграда.

Пред заплахата от пълно „дърпане на шалтера" и след подписването на споразумителен протокол дружеството започна да изплаща дълговете си и към момента те са сведени до около 200 хил. лв., които ще бъдат преведени във възможно най-кратък срок.

Съгласно закона за енергетиката всяко дружество може да си доставя електроенергия от свободния пазар при условие, че няма дългове към предишен снабдител.