Влак блъсна микробус на жп прелеза за Царимир след пловдивското село Граф Игнатиево. Инцидентът, станал в 12.40 по чудо се е разминал без жертви и ранени, съобщава Радио Пловдив.

Микробусът не се е съобразил с редовно задействаното устройство и спусната бариера, не е спирял и не е намалил скоростта си, съобщават от пресцентъра на НКЖИ.

В следствие на неадекватни действия от страна на шофьора, преминаващия в момента пътнически влак, движещ се по направление Карлово - Пловдив е ударил странично буса.

Пострадали и ранени няма.

След приключване следствени действия от страна на полицията, влакът е продължил по направление след престой от 39 мин.

По разказа на шофьора при минаване през линията, микробусът е забуксувал в снежна „гърбица" точно на прелеза. Той и пътниците неуспешно са опитали да го избутат от релсите.

Виждайки безнадеждната ситуация, младият шофьор е хукнал насреща по линията в опит да спре идващия влак. Машинистът го е забелязал, но въпреки ниската скорост, локомотивът не е успял да спре и връхлетял микробуса. Пътниците в буса са успели да излязат преди влакът да го блъсне.

В момента движението по пътя от Граф Игнатиево за Карлово е свободно, затворена е само отсечката към Царимир. Пътническата композиция също е продължила по маршрута си, тъй като няма никакви поражения.