Привърженици и партийци от ВМРО блокираха пътя към границата на Република Северна Македония при Гюешево.

Причината за протеста е годишнината от вдигането на ветото за стартиране на преговорите на РСМ за членство в ЕС. Блокадата ще продължи неопределено време, като от ВМРО посочват, че актът е символичен и цели да покаже, че пътят на Северна Македония към Брюксел трябва да бъде спрян, докато езикът на омразата срещу македонските българи не бъде прекратен.

"Днешната ни акция е предупреждение към националите предатели и няма да им простим. Това е първият ход, който ще предприемем", заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

След този позорен акт, насилието над македонските българи ескалира повече от всякога, изтъкват от ВМРО. Властта в Северна Македония стигна до крайности със затварянето на български културни центрове в Битоля, Охрид и Скопие, а езикът на омразата придоби чудовищни размери.

Пребиха председателя на българско сдружение в РСМ, настанен е в болница

Пребиха председателя на българско сдружение в РСМ, настанен е в болница

Проверява се дали става дума за престъпление от омраза

Всичко това ни показва, че тези, които бабуват на безпринципното влизане на РСМ в ЕС, няма да се спрат пред нищо, смятат от ВМРО.

Уверяват, че повече няма да допуснат това национално предателство, извършено от 47-ото НС.

"Взимаме нещата в свои ръце, както преди 100 години!

Нищо не е забравено! Нищо не е простено!

Бог прощава! ВМРО - НЕ!"

Това бе заключението от прессъобщението на ВМРО, разпратено към медии.

ВМРО предупреждава новия кабинет за Северна Македония

ВМРО предупреждава новия кабинет за Северна Македония

Свидетели сме на агресивна дипломатическа офанзива на Скопие

По-късно стана ясно, че органите на реда са съставили на участници в протеста 8 акта по Закона за движение по пътищата .

Десетки автомобили изчакваха премахването на блокадата, като се бяха образували и колони. След близо едночасовата тапа едва не се стигна и до физическа саморазправа сред чакащите, съобщава БНР.