Осигуриха водоноски за хората в кварталите на Кърджали, които от вчера отново за без водоснабдяване след поредната авария.

Цистерните с водата за битови нужди обаче са само три и са предназначени за жителите на кварталите Гледка, Веселчане и Горна гледка. За тези в останалите на сухо градски части и за 12-те села не са предвидени.

Припомняме, поредна авария по магистралния водопровод остави хиляди домакинства без вода в нощта срещу понеделник. Тогава се скъса тръба и водата е изригна като гейзер с височина до 7 метра в района до шлюзовете на Водното огледало. Засегнати са четири квартала и 12 села.

Повредата е на същото място, където преди два месеца възникна проблем заради дефекти по новоизградения магистрален водопровод. Новият водопровод в Кърджали се скъса четири пъти за четири дни, като за поправката му беше поръчана специално нова тръба.

Водопроводът е реконструиран и е част от мега-проекта за интегрирания воден цикъл на града, изпълнен от столичната фирма "Калистратов груп", инвестицията е в размер на 70 млн. лева от оперативна програма "Околна среда". Официално проектът бе открит преди една година.