Военнослужещи и техника на Българската армия отново изпълняват задачи в помощ на населението в областите Варна, Добрич и Плевен, съобщиха от военното министерство.

Военните със специална машина почистват пътя във Варненско

Военните със специална машина почистват пътя във Варненско

Армията помага на местните власти и на институциите за справяне със снега

Военни от формирования 34 410 и 38 010 от състава на Военноморските сили са отишли с верижна и тежка техника на места и помагат на аварийните екипи за възстановяване на електрозахранването. Освен това и почистват пътищата от преспи и навявания в района на селата Дръндар, Николаевка, Кичево, Кривини, Солник, Бърдарево, Голица и Булаир в област Варна.

В област Добрич са военнослужещи от формирования 28 770 - Балчик и 36 780 - Шабла от състава на Военновъздушните сили. Там с роторни снегорини и верижни машини почистват пътната мрежа и извличат закъсали автомобили.

В област Плевен с роторен снегорин също помагат за почистването общинския път между селата Пелишат и Радишево.

Военните продължават да помагат на закъсали хора и населени места

Военните продължават да помагат на закъсали хора и населени места

Общо 103 военнослужещи с 44 единици техника са участвали от 6 януари

От вчера следобед до 2.00 ч. през нощта роторен снегорин от военното формирование 28 130 - Стражица почисти част от пътя Стражица - Паисий - Виноград и пътната мрежа в село Паисий, Област Велико Търново.

В същото време от столична община съобщиха, че над 120 машини за снегопочистване работят на територията на София заради силния сняг и ниските температури.

Приоритетно се извършва поредната обработка по улици и булеварди, по които се движи градския транспорт и опасни, стръмни пътни участъци във всички райони на града.

Усложнена е обстановката в столичния квартал “Клисура“

Усложнена е обстановката в столичния квартал “Клисура“

Градският транспорт се движи затруднено

Градският транспорт към момента се движи при зимни условия. Възстановен е пълният маршрут на автобусна линия 49 до квартал "Клисура" в Банкя. Единствено автобусите по линия 93 се движат до площада в кв."Драгалевци", без да достигат до станцията Лифт - Драгалевци.