Има усложнения в обстановката в столичния квартал "Клисура", съобщиха от общината.

Автобусите, които се движат по редовната градска линия номер 49 между "Банкя" и "Клисура", са временно принудени да се движат от метростанция "Сливница" до квартал "Вердикал" в Банкя.

Причината е, че силен и бурен вятър усложнява обстановка и причинява намалена видимост на водачите. За да се избегнат инциденти, се предприемат промените.

Екип на дирекция "Aварийна помощ и превенция" съдейства за придвижването на хората. Заради променения маршрут на автобусите, хората се извозват с помощта на високопроходими автомобили от аварийното звено. На място са директорът на дирекцията Красимир Димитров и кметът на район Банкя Рангел Марков.

Извършва се и снегопочистване на пътния участък от специализирана машина, но поради навявания и силен вятър работа е силно затруднена.

От общината съобщиха още, че през днешния ден екипите на Столичен инспекторат са наложили 42 санкции за непочистени прилежащи площи към търговски и офис сгради.

В столицата започна и поредната обработка със смеси срещу заледяване. Това стана още преди началото на засиления следобеден трафик. Обработват се с приоритет улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, опасни и стръмни участъци, мостове, както и основни улици във всички райони на града.

Продължава и работата във вътрешно-кварталните улици. Над 100 снегопочистващи машини извършват обработки в момента. Изпълнява се разпръскване на смеси и избутване на снежна маса.

Работи се в повечето райони на София, включително планинските - Витоша, Панчарево, Банкя, Нови Искър.