Временно бе преустановено пропускането на автомобили през граничните пунктове Гюешево, Станке Лисичково, Златарево и Кулата в двете посоки. Причината е проблем в електрозахранването в област Благоевград, съобщават от пресцентъра на МВР.

От вътрешното ведомство уверяват, че по тези пунктове няма натрупване на автомобили. Електроразпределителното дружество работи за отстраняване на повредата.

По-късно от МВР информираха, че пропускането на автомобили през четирите пункта е възстановено към 14.00 часа.

Междувременно от електроснабдителното дружество ЧЕЗ опровергаха пред БНР информацията, че преминаването през пунктовете е било преустановено заради проблеми с електрозахранването на територията на Благоевградска област.

В Западна България няма селища без ток заради лошото време

В Западна България няма селища без ток заради лошото време

Електрозахранването на „Златарево”, „Кулата” и „Гюешево” не е прекъсвало

Борислава Луканова от дружеството обясни, че незабавно са извършили проверка, която е установила, че на „Златарево”, „Кулата” и „Гюешево” няма прекъсвания. Единствено на „Станке Лисичково” е имало прекъсване поради извършване на възстановителни дейности. Там използвали юпиеси. От пункта са уверили, че работата не е нарушавана. На другите гранични пунктове прекъсвания не е имало, уверява Луканова.

На граничните контролно-пропускателни пунктове движението е нормално при зимни условия. 

Леките и товарните автомобили, които пътуват за Гърция през ГКПП-Илинден, трябва задължително да са с вериги за сняг. Това изискване е поставено от гръцките гранични власти заради натрупване на голяма снежна покривка, информират още от полицията.

Припомняме, по-рано македонските гранични власти пък временно преустановиха пропускането на товарни автомобили през ГКПП-Станке Лесичково заради снегонавявания и заледявания.