Все още не е възстановено движението за тежкотоварни автомобили през пункта Илинден-Ексохи, въпреки информация, че от полунощ на 7 септември той ще заработи, съобщи БНТ.

Припомняме, че вчера от посолството на Република Гърция у нас съобщиха, че от полунощ на 7 септември движението ще бъде възстановено.

От седмици наши превозвачи настояват за отваряне на пункта, оплаквайки се, че търпят загуби.

Възстановено е движението на камиони през "Илинден-Ексохи"

Възстановено е движението на камиони през "Илинден-Ексохи"

В Гърция проведоха социологическо проучване, проучващо нагласите към ваксината срещу коронавируса

По информация на bTV към обяд десетки шофьори са се събрали на пункта. Те определиха като несериозно поведението на МВнР, защото на сайта им е имало съобщение, в което 7 септември е бил официално посочен като дата, от която преминаването на тежкотоварни автомобили ще бъде разрешено. 

"Държавата трябва да вземе някакво отношение. Не може в техния сайт да публикуват, че границата е отворена, а аз от другата страна да имам камион и шофьорът да ми звъни, че не може да мине", заяви един от засегнатите превозвачи.

От МВнР заявяват, че са разочаровани от неспазената, макар и уста уговорка, от гръцка страна. От ведомството допълват, че днес също са водени разговори по темата с южната ни съседка. От там са обещали, отново устно - пунктът да бъде отворен.