Втори ден колони от автомобили опитват да влязат в София, интензивно е движението и за излизане от града. На КПП АМ "Тракия" колоната е около 5 километра, на излизащите е около 2 км, съобщава БНР.

Обработката на коли за влизане интензивна и се пропускат повече от вчера, но много коли са отбити на разклона за Равно поле, полицаи извършват допълнителни проверки. Основен проблем е, че хора декларират неверни данни на излизане от София, коментира заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

"Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ - с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка", добави той.

По информация на Bulgaria ON AIR от входа на София на АМ "Тракия", колоната вече е 10-километрова. Към момента ситуацията е спокойна и няма напрежение. Голяма част от шофьорите са пренощували на входа на София.

Един от пътуващите коментира, че 2 часа му е отнело придвижването и според него липсва организация. За невярна информация в декларациите гражданите могат да бъдат наказвани с до 300 лева глоба и до 3 години лишаване от свобода. Влизането и излизането от столицата е възможно само сутрин от 6 до 8 часа и от 18 до 20 часа.

Връщаха шофьорите без основателни причини за влизане в София

Връщаха шофьорите без основателни причини за влизане в София

В МВР очаквали по-голям трафик на входа на София от АМ "Тракия"