Служебният министър-председател Гълъб Донев и министрите на здравеопазването Асен Меджидиев и на регионалното развитие Иван Шишков провериха напредъка на проекта по изграждането на Национална детска болница в София днес в кв. "Горна баня".

Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта за строеж, каза Донев пред медиите. Съдействие ще окажат и лекари от Израел и Великобритания.

И тримата министри коментираха, че ще се използва изцяло теренът, включително и с парка и минералната вода за изграждане на рехабилитационен център. Хеликоптерна площадка, Спешна помощ по въздуха, всички видове отделения за лечение на деца, разширение на Околоврътсното шосе ще се предвиждат в проекта.

Детската болница в София получава неонатална линейка

Детската болница в София получава неонатална линейка

Тя е дарение от кампанията "Капачки за бъдеще"

На 11 януари Министерство на регионалното развитие е подписало изцяло одобрен ПУП, следва изготвяне на задание, а с него върви и обсъждане на цялостния проект. Правителството си е върнало и над 8.5 млн.лв. от "Главболгарстрой", които бяха дадени за строежа по съдебните процедури.

Асен Меджидиев изрази надежда реалното строителство да започне следващата година.

След разходката на медии, премиер и министри, заедно с медии - бяха забити и първите колчета на терена, които започват работа по кадастъра.

Проектът за детска болница: 413 легла, от хирургия за новородени до хеликоптер

Проектът за детска болница: 413 легла, от хирургия за новородени до хеликоптер

Базисният срок да има детска болница е около 2 години