Задържаха четирима мъже, нанесли побой на мъж от Благоевград в дискотека в Студентският град в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследването е започнало на 23 юли, след като от болница в Благоевград бил подаден сигнал за приет в тежко състояние мъж, на който му е направен операция в коремната област.

Пострадалият е докаран от роднини, които разказват, че той е отказал хоспитализация в столична болница.

От свидетелските показания станало ясно, че след конфликт вътре в заведението, четиримата охранители на дискотеката извели мъжа и негов приятел и им нанесли побой.

В хода на проведените множество оперативни и процесуални действия криминалистите установили и задържали четирима съпричастни към извършеното престъпление.

По случая в Седмо РУ било образувано досъдебно производство по чл. 131, ал 1, вр. с чл 128 и чл. 130 от НК. Досъдебното производство е докладвано в Софийската районна прокуратура и извършителите са вече с обвинения.

Охранител преби с метален бокс 19-годишен младеж в заведение край плажа "Градина"

Охранител преби с метален бокс 19-годишен младеж в заведение край плажа "Градина"

Пострадалият е със счупена челюст на три места

От пресцентъра на Софийска районна прокуратура съобщиха, че на трима от четиримата задържани са им повдигнати обвинения.

От съобщението става ясни, че на 23 юли около 4 часа сутринта обвиняемият Н.С. ударил с крак в корема пострадалия Г.С. и му причинил тежка телесна повреда, изразяваща се в разкъсване на дебело черво и излив на кръв в корема. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

През това време другите двама обвиняеми Ж.М. и Б.Т. удряли с ръце и крака в главата, гърба и корема приятеля на пострадалия и му причинили лека телесна повреда по хулигански подбуди. Ж.М. и Б.Т. са извършили деянието в качеството си на длъжностни лица по повод изпълнение на служебните им задължения като охранители.

В хода на разследването до момента са извършени разпознавания, разпити на свидетели и са направени експертизи.

Н.С. е осъждан, а Ж.М. и Б.Т. нямат криминални регистрации. Предвид възможността Н.С. да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда спрямо него да бъде наложена мярка "задържане под стража". Спрямо Ж.М. и Б.Т. е взета мярка "гаранция" в размер на 2000 лева.

Петима охранители пребиха мъж пред нощно заведение в Пловдив

Петима охранители пребиха мъж пред нощно заведение в Пловдив

Прокуратурата възложи разследване по случая