При вчерашната акция в Горна Оряховица са задържани 11 души и са разкрити 21 престъпления, съобщи БНТ.

Полицията е проверила 647 граждани, 26 питейни и увеселителни заведения, 12 заложни къщи, 14 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 12 автоморги и автосервизи и 51 търговски обекта и 490 автомобила. Съставени са 36 акта и са наложени 186 глоби по фиш.

От началото на предизборната кампания са подадени 10 сигнала за изборни нарушения, но към момента само по един от тях има заведено досъдебно производство.

Образувани са осем досъдебни производства - три за управление на автомобил, след употреба на наркотични вещества, две за притежание на наркотици, две за управление на нерегистриран автомобил и една кражба.

В едно от проверените жилища е открита и мини наркооранжерия със засадени две растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. От жилището също са иззети микроклиматична система, чували с почва, осветление, уреди за измерване на температурата, електронна везна, течна тор и други неща, които служат за отглеждането на подобен вид растения, 27 семена за различни сортове растения от рода на конопа.

Припомняме, че вчера в Горна Оряховица започна полицейска операция, която е насочена към недопускане на извършване на престъпления по изборното законодателство, както и по линия на битовата престъпност. 

Проверките продължават.

Полицията блокира Горна Оряховица
Обновена

Полицията блокира Горна Оряховица

На входовете и изходите на града са изградени контролни пунктове за проверка на автомобили