Полицията залови бус с група от 32 мигранти на АМ "Тракия" тази сутрин в района на Нова Загора.

Шофьорът е избягал и към момента се издирва. Товарният автомобил е със спукани предни гуми и счупено стъкло, предаде бТВ.

Бежанците са на видима възраст от 16 до 26 години и по техни думи са от Ирак. Някои от тях са във влошено здравословно състояние.

По първоначална информация органите на реда забелязали авариралия бус на 250 км на АМ "Тракия" към София около 7.20 ч. Докато обърнат посоката на движението, вече е имало и подаден сигнал на тел. 112.

На място има два полицейски екипа, а към 8.15 ч. пристигнаха и екипите на спешна помощ. Двама от мигрантите са откарани в кома с линейка към болница. Друг бежанец също е в безсъзнание, но в линейката не е имало място за него и около 30 мин. се очакваше да дойде втора.

В болниците в Ямбол и Сливен са откарани общо 14 от мигрантите. 9 вече са прегледани, а четирима дори са изписани и ще бъдат настанени в центъра за бежанци в Хармални.

Състоянието на всички бежанци, преминали през лечебното заведение в Сливен, е заводолително. Част от тях разказали, че не са се хранили и не са приемали течности от 2 дни, съобщи БНТ.

Заловиха каналджия без книжка с дерегистриран бус с 26 мигранти в Карлово

Заловиха каналджия без книжка с дерегистриран бус с 26 мигранти в Карлово

Трафикантът е имал и съучастник, който не е установен