Столична община благодари за всяко мнение на гражданите във връзка с ремонтите в София. Взима се под внимание всяка забележка и сигнал, ако има несъответствие с проекта, веднага се поправя и така се контролира, коментира пред БНТ зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев.

Ремонтът още не е завършен, има редица дейности, които предстои да бъдат направени, надзорът не е достатъчен както ни се иска, допълни той.

Обектите са сложни, фирмата трябва да е постоянно на място и в контакт със строителите, да обръщат внимание, когато се случва нещо нередно, обясни Крусев.

За строителният надзор е важно как се полагат и материалите във всеки едни момент, затова е и наложената глоба от 100 000 лв., което е последното им предупреждение.

Договорът с фирмата надзорник изтича със завършването на обектите, но ще бъде прекратен, ако не си свършат работата, обясни Евгени Крусев.

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

По думите ѝ следващата стъпка е прекратяване на договора

Припомняме, че преди седмица кметът на София заяви, че за лошото качеството на ремонта на "Граф Игнатиев" , фирмата може да получи над 1 млн. санкции.

гражданите алармираха за некачественото изпълнение на ремонта като публикуваха снимки във фейсбук на тротоарите и плочките на вече готова част от булеварда.

След това от Транспорт София дадоха обяснение на критиките, като заявиха, че ремонтът е нито една от 11-те зони не е приключил.

Тогава Фандъкова бе категорична, че с пари на гражданите няма да се плаща за "калпаво свършена работа" и се закани за глоби от по 240 хиляди лева на ден за забавяне.

От "Спаси София" също сигнализираха, че ремонтът се бави с повече от месец и подчертаха, че има дупки вместо фуги, хлътвания и пропадания въпреки бетонната основа, бетонни буци около трамвайните стълбове.

Ремонтът на столичната "Граф Игнатиев" се изпълнява от същата компания - "Джи Пи Груп", която направи неуспешния ремонт пред НДК, където след няколко месеца част от плочките се надигнаха.

Архитектът на София да поеме отговорност за ремонта пред "Св. Седмочисленици"

Архитектът на София да поеме отговорност за ремонта пред "Св. Седмочисленици"

Категоричен е Георги Харизанов