Продължава ремонтът на още два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/, с обща дължина 6,4 км, съобщават от АПИ.

Той е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. През миналата година бяха ремонтирани три участъка с обща дължина 5,9 км, както и прилежащите съоръжения.

Строителните дейности започват утре с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3,6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/. От 19 февруари ще стартират ремонтните работи в 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/.

В шест ленти и с 80 км/ч "летим" между "Младост" и "Горубляне"

В шест ленти и с 80 км/ч "летим" между "Младост" и "Горубляне"

Строителството трябва да продължи до 2021 г.

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация. При влошаване на метеорологичните условия е възможно в затворените участъци да се възстанови временно движението, за да се предотвратят затрудненията при придвижването по обходните маршрути.

Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на май 2021 г. Те включват усилване на пътната конструкция с мрежи, където е необходимо, ремонт на две съоръжения в първия участък и на две съоръжения във втория, които са в изключително лошо състояние, подмяна на асфалтовата настилка, възстановяване на банкетите и уширенията, дейности за подобряване на отводняването. Участъците ще са с нова маркировка и пътни знаци.

Припомняме, че през юни месец миналата година беше съобщено, че спират движението за 3 месеца по част от Южната дъга