Днес Женският пазар и пазар "Димитър Петков" в София отново работят при засилени противоепидемични мерки. В следващите работни дни, в които тържищата могат да функционират според заповедта на здравния министър, ще бъдат прилагани още по-строги правила за организация на работа и достъп на клиенти в пазарните площадки.

Част от допълнителните мерки, които общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД, стопанисващо Женския пазар и пазар "Димитър Петков", въведе включват изискване към търговците задължително да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия - в противен случай следва прекратяване на наемните отношения. До момента са били прекратени договорите на трима търговци на Женския пазар заради неспазване на противоепидемичните мерки.

Затварят Женския пазар в София

Затварят Женския пазар в София

Заради неспазване на мерките

Като извънредна мярка са отцепени улиците, пешеходните зони и градинките около пазарната площадка на Женския пазар. Целта е да не се струпват хора на едно място и безпроблемно да се спазва дистанция, когато клиентите изчакват достъп до зоната за продажба на плодове и зеленчуци.

Охраната на пазара и полицейски служители патрулират около пазарната площадка и реагират, ако хората не спазват дистанция помежду си от поне от 2 м.

Припомняме, в събота Женският пазар беше затворен по разпореждане на вътрешния министър заради неспазване на разпоредбите за безопасно пазаруване.