Рафаел Надал е първият финалист на "Ролан Гарос"! 11-кратният шампион на Откритото първенство на Франция надделя над Роджър Федедер с 6:3, 6:4, 6:2.

Мачът започна изключително добре за испанеца, който проби сервиса на съперника си още в първия удобен момент. Вятърът в Париж беше изключително силен, което водеше до някои затруднения при отиграванията на тенисистите на корт "Филип Шатрие". При второто си подаване Надал затвърди пробива си, повеждайки с 3:0. В следващия гейм Федерер се активизира и даде само точка на испанеца, за да направи резултата 1:3, а след това взе и подаването на Матадора. В следващия гейм Надал имаше пет брейк пойнта, като се възполза от последния, за да поведе с 4:2. В осмия гейм Федедер не даде нито една точка на Надал. При своя сервис гейм обаче испанецът не сбърка и спечели първия сет с 6:4.

Снимка 427762

Източник: GettyImages

Роджър Федерер - Рафаел Надал 3-6, 4-6, 2-6
на живо

Роджър Федерер - Рафаел Надал 3-6, 4-6, 2-6

Испанецът има голямо предимство в преките двубои

Втората част се развиваше огледално на първата, но в нея Федерер поведе в резултата с 2:0. След три точки за пробив Надал все пак успя да вземе подаването на съперника си в третия гейм, а след това нямаше проблеми на свой сервис и изравни 2:2. Сетът беше равностоен, докато Надал не проби за 5:4, а след това взе и сета. 

Снимка 427825

Източник: GettyImages

Още в първия гейм на третата част Федедер можеше да загуби подаването си, но успя да се справи и поведе 1:0. Отговорът на Надал беше гейм на нула и пробив в следващия гейм. В неговия сервис гейм Маестрото стигна до 30:30, но Матадора удържа подаването си. Петият гейм отново отиде в сметката на Надал, след разиграване с 16 удара Федерер отново допусна пробив. Той успя да се задържи още малко в мача, печелейки подаването си за 2:5, но в следващия гейм 11-кратният шампион на "Ролан Гарос" стигна до две точки за пробив, като реализира втората, той се класира за пореден финал на Откритото първенство на Франция. 

Снимка 427836

Източник: GettyImages