"През последния месец управлението на ГЕРБ-ДПС и на техния служебен кабинет се натъкнахме на един забравен от миналото модел - "ако мине номерът". Пробваха го с детската болница, след това с намаляване на увеличението на пенсиите, но номерът не мина. Сега пробват номера с цената на тока. АЕЦ "Козлодуй" изведнъж решава токът да се качи с 30%. Искаме изслушване на министъра на енергетиката по темата за увеличението на тока. Така че, номерът няма да мине", обясни Кирил Петков. По-рано ГЕРБ отказаха включване в дневния ред на предложението на ПП-ДБ да се изслушат министърът на енергетиката и председателят на КЕВР.

На брифинг пред медиите Петков обясни още, че момента ГЕРБ и ДПС се опитват да върнат стария модел на управление, при който, ако мине номерът, всички българи ще плащат. Пред българските граждани стои изборът между два модела: европейският икономически модел или моделът на "постната пица". - "Ние заставаме зад европейския модел, където неравенството пада, всички социални групи не се чувстват изоставени и икономическото развитие се качва и благата са споделени", каза Петков.

"За така прословутите заеми, за които говорите - ГЕРБ оставя държавата с дълг към БВП 24,6%. Ние оставихме с 23,1% - процент и половина надолу е дългът. Така че спрете да лъжете българските граждани, че няма пари. Пари има. Въпросът е, че вие искате тези пари да отиват не при българските граждани, не при всички общини, а искате да отиват при приближените фирми, обръчите от фирми, за които говорите още от 2008-2009 г.", каза Асен Василев в парламента.

Това е резултатът на Промяната, а днес изборът е ясен според Кирил Петков: "Или ще имаме нормална европейска България, или правителство ГЕРБ-ДПС с Пеевски и Борисов. ГЕРБ и ДПС заявиха, че искат да управляват заедно, с премиер Борисов. Ние искаме отсега да заявим ясно, че такова правителство няма да подкрепим."

"Тази кална кампания, тази изнервеност е предсмъртният писък на г-н Пеевски, защото все повече ще става ясно, че с него на врата нито ГЕРБ, нито ДПС ще могат легитимно и устойчиво да упражняват властта в България, да сформират стабилно правителство и да бъдат партньори в ЕС", каза Христо Иванов.

"Ние от ПП-ДБ сме гарантът, че този мрачен и вреден за България сценарий няма да се състои. Но ни трябва още по-голяма сила след тези избори", каза категорично Николай Денков в декларация от трибуната на Народното събрание. Той изтъкна, че от действията на служебното правителство се вижда една позната от близкото минало картина, която показва какво ни чака всички нас, ако ГЕРБ и ДПС отново получат властта и ни върнат към познатата стабилност на "постната пица с бухалките".

"Защо днес никой не попита министър председателя Главчев, дали ще сезира ДАНС да направи проверка, за това кой е подслушвал централата на политическа партия в участваща в управлението на държавата. След като в последните седмици Главчев нареди множеството проверки", допълни Атанас Атанасов.