Концепцията за сгъваем телефон не е нова. Още преди появата на съвременния смартфон, GSM-ите с капаче бяха едни от най-желаните технологични устройства дори и у нас.

За да имаме обаче смартфон, който хем има един голям и ярък дисплей, хем да е малък в джоба, трябва да бъдат преодолени няколко сериозни технологични препятствия. От една страна, самият дисплей трябва да е достатъчно устойчив, за да може да издържи на хилядите прегъвания, без това да наруши предаването на картината. От друга страна, останалите важни хардуерни компоненти трябва да бъдат така позиционирани, че да може да остане достатъчно свободно място за специалния механизъм, който е неизменна част от един смартфон в този формат. Трето голямо препятствие е батерията, защото до този момент не е изработена сгъваема батерия. А когато тя е с голям капацитет, самите ѝ размер не позволяват да се постави само от едната страна на сгъваемия смартфон.

Днес тези предизвикателства намират все по-ефективни решения и три десетилетия след първите мобилни телефони с капак, вече сме свидетели на все по-засилваща се тенденция да се появяват смартфони със сгъваем дисплей. Самите устройства стават по-леки, по-здрави, по-удобни и с повече функции в полза на потребителите. Такава е ситуацията и с новия Samsung Galaxy Z Flip4. Четвъртото поколение смартфони от популярната серия на южнокорейския технологичен гигант дебютира преди броени дни и вече могат да бъдат поръчани от А1 България, и то с промоционални условия.

Защо Samsung Galaxy Z Flip4 от А1?

Компанията стартира предварителните поръчки за Samsung Galaxy Z Flip4 и Galaxy Z Fold4 още с премиерата на двете устройства. Всеки клиент, който направи поръчка до 25 август включително, ще може да го направи при специални промоционални условия от А1 - като цената на Galaxy Z Flip4 е с намаление до 300 лв. спрямо редовната цена. Освен това, потребителите ще могат да се възползват при необходимост от преференциални условия за еднократна подмяна на дисплей от Samsung Care+ за период от 1 година след закупуване и отстъпка от 100% върху първите 3 премии при сключване на двугодишна застраховка "Моят телефон" и нов двугодишен абонамент.

Преференциалните условия от А1 са част от цялостното усещане, което потребителите ще получат при поръчка на новия Galaxy Z Flip4, който е едно истинско технологично бижу. Красивият и уникален дизайн на Galaxy Z Flip4 ще допадне на всеки любител на новите технологии, а високата производителност и мощ, която хардуерът предлага, ще засилят усещането, че държите в ръката си премиум устройство.

Какво получавате?

Разбира се, основен акцент в смартфона е сгъваемият дисплей. Galaxy Z Flip4 разполага с 6,7-инчов Инфинити Flex екран с FHD+ резолюция. В зависимост от активността, екранът ще предава картината с до 120 Hz, което от една страна пести батерия, а от друга прави играенето на игри или работата с различни приложения по-плавна. Големият дисплей е удобен за гледане на видеа и филми, но тук смартфонът предлага и още едно предимство - възможността да се прегъне, като при сгънат корпус, размерът на смартфона е малко под 8,5 см. по дължина и 7,19 см по ширина, а дебелината е от малко над 1,6 см.

Galaxy Z Flip4 разполага и с външен по-малък дисплей с размер от 1,9-инча, който е разработен по Super AMOLED технология. Екранът е удобен за бърз преглед на известията, управление на музикалния плейър и други, без да е необходимо за част от тях да се разгъва смартфона.

Впечатление правят двете камери на гърба - 12-мегапикселова широкоъгълна и 12-мегапикселова ултраширокоъгълна, които със своята прецизност ще улеснят потребителите при заснемането на изображения и видеа с по-наситени цветове и изчистени детайли.

Смартфонът е с процесор Snapdragon8+ Gen 1, който е изграден по 4-нанометрова архитектура. Това увеличава неговата производителност, но влияе положително и на икономията на енергия.

По-горе споменахме колко важна е батерията. В новия Galaxy Z Flip4 тя също е оптимизирана и вече е с капацитет от 3700 mAh. За сериозните потребители смартфонът предлага функция за бързо зареждане с поддръжка от 25W, което ще им осигури повече удобство при ежедневното използване на смартфона.