Халфът на Славия - Дарко Тасевски, говори преди днешното дерби с Левски. Македонецът е бивш футболист на "сините", но пропуска днешния сблъсък, тъй като все още не е възстановен. Полузащитникът скъса връзки по време на зимната пауза и има нужда от още около 20 дни, за да бъде готов за игра. 

Тасевски вдъхна кураж на близнаците Борислав и Радослав Цоневи, които страдат от същите контузии. 

"Искам да пожелая бързо възстановяване на братята Цоневи, които познавам от малки. Когато бяха на 14-15 години, се опитвахме да им помагаме да свикват с мъжкия футбол. Още тогава бе ясно, че имат талант, това си се видя ясно по-късно. За съжаление сега са с тежки контузии - като моята. Не бива да свеждат глава. Аз на 36 години се възстанових, та те ли няма да успеят? Да не се отчайват, сигурен съм, че ще се върнат по-силни. Имат си отбор, хората си ги обичат като синове, защото са юноши на Левски. Случват се такива неща в живота, просто трябва да се преодоляват. Те просто те правят по-силен. Ще се възстановят, убеден съм!", заяви Тасевски пред "Тема Спорт".

"Яд ме е, че ще пропусна мача. Още не мога да съм на терена в официални срещи. Надявам се до 2-3 седмици и това да се случи, а после да нямам контузии. Иначе тренирам наравно със съотборниците си и се надявам скоро да започна да играя". 

"Очаквам да се получи здрав сблъсък между Славия и Левски. Причината е, че победата е много необходима и за двата отбора. Ние започнахме лошо сезона и се намираме на дъното на класирането. Дано по-скоро променим играта си и да излезем от тази криза, като започнем да трупаме точки. Всички в клуба са амбицирани да обърнем ситуацията, вярвам че можем да го направим", продължи халфът.

"Не се съмнявам, че на терена ще е тежко. Левски също не е в най-доброто си състояние. Но самата синя фланелка всява респект и на терена никога не е лесно срещу тях. Така ще бъде и сега".

"И двата тима имаме проблеми, няма какво да се лъжем. В Левски те идват най-вече от контузиите на братята Цоневи и продажбата на Спиерингс. Нидерландецът тъкмо започна да играе добре и се наложи да бъде продаден. Всичко това дава отражение. Отделно от това клубът няма пари и не може да направи необходимите му трансфери - това си е проблем. Но Левски си остава Левски и никога не може да бъде подценяван. В какъвто и вид да е на терена, може да те бие", каза Дарко.

Славия - Левски, на живо
на живо

Славия - Левски 1:0, голям пропуск на Здравко Димитров

Робърта и Стивън Петков остават на резервната скамейка за "сините"