По случай 140-годишната от обявяването на София за столица на България и в присъствието на стотици жители и гости на столицата, бяха осветени 140 училищни знамена.

11 училища пък получиха нови знамена, защото си нямат.

Сред столичните учебни заведения, които получиха нови знамена, са 17-о, 135-о, 113-о, 3-то, 203-то, 162-ро, 156-о, 117-о, 24-о, 176-о и 27-о училище.

Отделно всички училища ще получат като подарък знаме на Столична община.

Фандъкова призова младите хора да се грижат и уважават София

Фандъкова призова младите хора да се грижат и уважават София

Градът е такъв, какъвто всички заедно си го направим, заяви кметът

В словото си столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни историята на града и заяви, че заради духовния подем столицата ни трябва да се превърне в двигател на развитието. Тя честити празника на всички хора и призова гражданите да обичат града си, да го направят красив, защото София може да бъде такава, каквато си я направим.

На свой ред министърът на образованието и науката Красимир Вълчев допълни, че училищното знаме е символ на миналото, на бъдещето на София и на българското образование. Голяма част от бъдещето е заложена на учителите и на учениците, но благодарение на тях българските училища се разраснаха, отбеляза Вълчев.

В заключение той призова да има доверие и увереност към учителите, за да може да се надгради постигнатото до настоящия момент.

Снимка 415923

Източник: БГНЕС

По време на тържественото събитие присъстваха депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Александър Ненков, бившият министър на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, депутатът от БСП Георги Свиленски, представители на Столична община и други.

Бъдещето на София е в иновативните млади хора

Бъдещето на София е в иновативните млади хора

Фандъкова се радва на всяка компания, която участва в решаването на градските предизвикателства