Фандъкова : Иновативните млади хора са големият капитал на София

Инвестициите в инфраструктура са инвестиции в днешния ден, а инвестициите в образование и иновации са инвестиции в бъдещето. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията за IT -сектора. 

Вие тук сте част от онези хора, които изграждат бъдещето на този град. По един нов и специален начин вие сте част от учителите, които превръщат новите умения в нови възможности, а новите възможности са ново качество на живот. Аз вярвам че професионалистите и иновативните млади хора са големият капитал на София, каза още Фандъкова.

Кметът на София припомни, че София е в топ 10 на световните градове по започване на стартъп и е притегателен център за все по-големи компании в IT-сектора. Само за 5 години софтуерният сектор бележи ръст от 120 процента и е най-бързоразвиващият се сектор, които създава нови високоплатени работни места.

Кметът посочи, че често пъти администрацията е скептична към иновативните технологични подходи и в своята работа тя насърчава отварянето и към младите иновативни хора в столицата.

В нашата работа на терен не всичко може да стане с бързината на дигиталния свят, но съм убедена, че с новите технологични решения все по-бързо успяваме да решаваме реални проблеми. Затова се радвам на всяка компания, която се включва в решаването на градските предизвикателства, посочи още Фандъкова.

Васил Велев: Ключови сектори са без кадри

Васил Велев: Ключови сектори са без кадри

България е сравнително развита индустриална страна