20-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер граждани се събраха в Триъгълника на властта.

Протестите са под наслов "Да защитим демокрацията". Организатор е т.нар. "Отровно трио", съобщиха БНТ и БНР.

За днес протестът беше обявен по традиция от 17 ч. пред президентството.

Исканията остават непроменени - оставка на правителството и на главния прокурор, електронно и дистанционно гласуване и свикване на Велико Народно събрание за промяна в Конституцията.

По сградата на Министерски съвет полетяха тоалетна хартия, яйца и домати, тази вечер т.нар. Отровно трио раздаде на демонстрантите топчета за пейнтбол със зелена боя.

Зеленият цвят символизира съсипаната природа, вследствие на политиката на кабинета".

Основни булеварди отново бяха блокирани.

Към 21:00 часа протестиращите, както и вчера, се насочиха към представителството на Европейската комисия у нас на ул. "Г. С. Раковски", защото по думите им "и Европа трябва да чуе исканията на протеста в България".

Около 22:00 часа един човек е пострадал. Автомобил, чийто водач се е опитал все пак да мине през бло0кадите, е преминал през крака на един от протестиращите. Пострадалият е откаран с линейка в болница.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Борисов забрани на младежите от ГЕРБ да го бранят като Доган на "Росенец"

Борисов забрани на младежите от ГЕРБ да го бранят като Доган на "Росенец"

Няма да участваме в никакъв вид улично противопоставяне, заявяват от партията

Междувременно по информация на bTV протестите стигнаха и до личното пространство на премиера. 

"Следствен експеримент" - така са нарекли протеста си активисти от "Да, България".

Протестиращи проверявават колко лесно се влиза в резиденция "Секвоя". Целта - да опитат да влязат в резиденцията и така да проверят казаното от Бойко Борисов, че външни хора са внесли парите и кюлчетата злато, които се виждат на анонимно разпространените снимки.

Всеки от недоволните носи пачки с фалшиви пари, някои са донесли цели чували, в тях може би има и кюлчета. Основният въпрос е колко лесно може да се влезе в такава държавна вила, която се охранява от НСО и колко лесно могат да се занесат навътре чувалите с пари и кюлчетата със злато. 

Вилата на "Секвоя" стана известна покрай изтеклите записи и снимки, които се свързват с премиера Борисов. Тогава той каза, че всеки може да влезе там.

Младежките структури на ГЕРБ са имали желание да се съберат на контрапротест на улица "Секвоя", но премиерът е забранил улични акции и протести с аргумента да се избегне случилото се на Росенец.

Хората се готвят за общонационален митинг, който да започне от утре сутринта, очакват се недоволни от цялата страна. Началният час за този митинг е от 19 ч., като организаторите призовават хората, които искат да участват, да носят палатки, одеяла, за да останат там.