39-годишна жена от Димитровград е майката на откритото новородено пред спешното отделение в Първомай, съобщиха от прокуратурата.

Момиченцето е било с неотрязана пъпна връв и с плацента. От районна прокуратура - Първомай наблюдават досъдебно производство за изоставено в безпомощно състояние бебе в Първомай, съобщиха от Аепалитвната прокуратура в Пловдив.

Изоставиха бебе в Първомай

Изоставиха бебе в Първомай

В коридора на Спешната помощ в града

На 23 май 2016 г., около 06:30 часа, в Центъра за Спешна медицинска помощ в града е намерено бебе в черен сак. Бебето е било оставено в болницата от 64-годишния З.Р. от Поповица.

Събраните данни от разследването сочат, че детето е родено няколко часа по-рано в изоставена сграда в същото село. Бебето и майката са настанени в МБАЛ - Първомай и са в добро здравословно състояние. 64-годишният мъж е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др.. Преглед на лекарите установил, че е бебето е недоносено, според някои информации, то вече е в кувьоз и ще остане в болница поне още 10 дни.