Над 5 000 водачи са изпратили заявки за конвертиране на хартиените си винетни стикери в е-винетки от пускането на уеб сайта www.bgtoll.bg вчера, 17 декември.

Подадената информация за преобразуването на винетките се обработва и ще бъде отразена на следващия ден след подаване на заявката, пишат от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

С 46 продадени е-винетки в първия час се хвали АПИ

С 46 продадени е-винетки в първия час се хвали АПИ

400 водачи са конвертирали хартиените си винетки към електронни

За първия ден от пускането на е-винетките в обръщение вече са продадени 309 е-винетки, възлизащи на обща стойност 26 860 лева.

От тези винетки 227 броя са купени чрез новия уеб сайт. Останалите са закупени чрез другите канали - мобилното приложение, на каса или чрез терминалите за самотаксуване в търговските обекти.

Междувременно е предприета организация относно нанасянето на данните в системата за преобразуваните е-винетки, като от 19 декември информацията ще се отразява няколко пъти в рамките на деня. Това ще позволи на потребителите, конвертирали своята винетка, още в същия ден да проверят дали тя е отразена в системата.

Пускат в продажба електронните винетки

Пускат в продажба електронните винетки

Преобразуването не е задължително, а препоръчително

Всички подадени заявки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата своевременно, за да бъдат избегнати неудобства за шофьорите след настъпването на Новата година, когато влиза в сила новата е-винетка.