Агенция "Пътна инфрастуктура" призовава представителите на неправителствени организации да се въздържат от отправянето на обвинения без конкретни доказателства по повод тежката верижна катастрофа край Сандански

От агенцията правят уточнение, че за пореден се прави опит да им бъде прехвърлена вината за тежък пътен инцидент и то на новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба.

Предприети са стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград.

От агенцията подчертават, че участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала "Струма" има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система.

Тя включва станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, информационни табла, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански
Обновена

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански

Изпратени са линейки и пожарни от цялата област

Затова от агенцията съветват шофьорите да карат с по-ниска скорост и да спазват по-голяма дистанция при гъста мъгла и намалена видимост.

Те призовават още да не се предприемат резки маневри, изпреварвания или внезапно спиране.

От АПИ са категорични, че внимателното шофиране при много слаба видимост е един от сигурните начини да се избегнат верижни катастрофи.

АПИ проверява поставянето на мантинели на пътя Своге - София

АПИ проверява поставянето на мантинели на пътя Своге - София

Поели са ангажимент пред жителите на Своге това да се направи до 12 декември