Асансьорът на метростанция "Младост 1" е заседнал вследствие на токов удар става ясно от проверка на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМНТ).

Документацията на асансьора, който пропадна, докато в него бяха семейство с новородено бебе, е изрядна. Съоръжението е изправно и към днешна дата функционира нормално стана ясно от проверката на инспекторите от ДАМНТ.

Извънредното спиране е било вследствие на токов удар като устройството за двустранна връзка е сработило и така е повикана поддържащата фирма. Те са откликнали веднага на сигнала, но до пристигането им на мястото, пътниците в асансьора са били излезли сами.

Всички механизми на асансьора работят установила проверка със симулации. Има и естествена вентилация в кабината на асансьора, така че да има достатъчно кислород и при липса на електричество.

 Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция
Обновена

Асансьор с 18-дневно бебе пропадна на столична метростанция

От асансьорния сервиз отговорили чак на третия сигнал

Припомняме, че семейство с 18-месечно бебе пропадна в асансьор на метростанция "Младост 1" в неделя, 30 юли.

По думите на бащата Асен Стоилов, той и семейството му се качили в асансьора с бебешката количка, за да пресекат булевард "Андрей Сахаров". От втория етаж асансьорът пропада и семейството остава блокирано вътре